How-to #Bålmad #Dutch Oven #Gourmet

Kalveculotte med rodfrugter og sauce

Bedre Bålmad - Kalveculotte med rodfrugter og sauce

Atter en gang tryller Sune Westh, en Dutch Oven ekspert, lækre retter frem. 

 

Kalveculotte med rodfrugter og sauce (6 pers.)
Til denne ret skal der bruges 2 stk Dutch Ovens - temperatur i gryderne: 180-200 grader

Ingredienser:
1,3 kg kalveculotte
2 kg blandede rodfrugter
Olie
Salt, peber

Sauce:
Smør
Hvedemel
Stegeskyen (evt. boullion lavet på en oksekraftterning opblandet med varmt vand)
Fløde
Salt og peber


Opskrift:

Kødet ridses og krydres med salt og peber. Dutch Oven placeres over den åbne ild og stegen brunes på alle sider. Dutch Oven placeres over ilden med over- og undervarme, og stegen kommes i ovnen. Steger herefter til en kernetemperatur på ca. 60-65º C. Kødet tages op og hviler i ca. 20 min., inden det skæres i skiver og serveres.

Rodfrugterne ordnes og skæres i grove stykker. Kommes evt. i en frysepose sammen med salt og peber og 2 spsk. olie der rystes godt, så olie og krydderier blandes godt med kartofler og grønsager. Når Dutch Oven er varm, kommes rodfrugterne ned i ovnen og steger i ca. 35-40 min., til de er klar. Vend med jævne mellemrum rodfrugterne, så de ikke brænder fast.

Hæld stegeskyen fra kødet i en lille gryde eller beholder (evt. bouillon). Tag en god klat smør og kom i Dutch Oven og lad det smelte og bruse af. Tilsæt dernæst 3 spsk. mel og bland det let sammen. Lad smør og mel stege godt igennem og rør forsigtigt en gang i mellem. Når melblandingen begynder at blive gyldenbrun tilsættes stegeskyen og der røres kraftigt rundt. Tilsæt dernæst fløde og rør rundt. Server rodfrugterne sammen med kødet og en god skefuld sauce. Velbekomme.

Share this: 

Check også...